Nasi absolwenci

Jeden z najwybitniejszych absolwentów klasy dziennikarskiej z elementami prawa. W trakcie nauki w III LO był Stypendystą Prezesa Rady Ministrów i Ministra Edukacji Narodowej. Laureat Olimpiady Wiedzy o Prawach Człowieka i finalista Olimpiady Literatury i Języka Polskiego (zwolniony z matury z języka polskiego i z WOS-u!). Pisał do gazetki szkolnej „Troll” i współpracował z Fundacją Nowe Media tworząc m.in. gazety internetowe. Ukończył prawo na Uniwersytecie Śląskim. Obecnie uczy i doktoryzuje się w Katedrze Teorii i Filozofii Prawa Uniwersytetu Śląskiego. Marek wcale nie jest typem kujona, to człowiek z pasją. Fan sportu, m.in. MMA. Często powtarza, że z chęcią wróciłby do czasów liceum, bo tak mu się tam podobało. 
Fan motoryzacji. Jeden z najwybitniejszych absolwentów klasy dziennikarskiej z elementami prawa, zajmujących się dziennikarstwem branżowym. W trakcie nauki w III LO pisał swoje pierwsze teksty dotyczące oczywiście motoryzacji. Obecnie student drugiego roku wydziału Dziennikarstwa i Nauk Technicznych we Wrocławiu, specjalność: dziennikarstwo motoryzacyjne. Współtwórca i redaktor portalu http://power-car.pl/, gdzie prowadzi m.in. rubryki „5 ciekawostek o danej marce” oraz „Samochody niedostępne w Polsce”. Działa również w redakcji czasopisma studenckiego DSW Moto Time. Współpracuje z polskimi zespołami Formuły Student, np. z PWR Racing Team z Wrocławia. Jako dziennikarz uczestniczy w różnych eventach motoryzacyjnych, największych targach motoryzacyjnych w Polsce – Poznań Motor Show. Poza motoryzacją jego hobby jest tenis ziemny. Zapraszamy na FB naszego absolwenta https://www.facebook.com/samochodziarzepl/
Absolwentka klasy dziennikarskiej z elementami prawa. Stypendystka Prezesa Rady Ministrów. Ukończyła III LO z wyróżnieniem. Przewodnicząca samorządu szkolnego. Dziennikarka szkolnego Radia Tonacja, która przeprowadziła m.in. wywiad z kabaretem Paranienormalni. Kapitan szkolnej drużyny piłki nożnej, z którą zdobyła II miejsce w Pucharze Gliwic. Wszyscy, którzy znają Jagodę wiedzą, że „Gdzie diabeł nie może tam Jagodę pośle”. Dla niej nie ma rzeczy niemożliwych. Obecnie studiuje socjologię ekonomiczną na Uniwersytecie Wrocławskim, gdzie zdobywa nowe umiejętności. Dzięki III LO mogła zostać każdym, postanowiła pozostać sobą.

  1. Administratorem przetwarzanych danych osobowych jest: ZESPÓŁ SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH NR 8 W GLIWICACH UL. SYRIUSZA 30
  2. Inspektorem Ochrony Danych w placówce jest: ANNA JUREK-ZAWIERUCHA Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  3. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie:
    • przepisów prawa:
      • ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty,
      • ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe,
      • art. 6 ust. 1 lit. a) i lit. c) oraz art. 9 ust. 2 lit. b) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przypływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE;
    • zgody osoby, której dane osobowe dotyczą.
  4. Dane osobowe, o których mowa w pkt 3 ppkt 1), będą przechowywane przez okres zgodny z Instrukcją Archiwalną, opracowaną na podstawie ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
  5. Dane osobowe, o których mowa w pkt 3 ppkt 2), będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub zgodnie z pkt 4.
  6. Informujemy, że przysługuje Pani/Panu prawo do:
    • dostępu do swoich danych;
    • sprostowania danych;
    • usunięcia danych przetwarzanych na podstawie zgody;
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  7. Dane osobowe będą udostępniane wyłącznie na podstawie przepisów prawa.
  8. Podanie danych osobowych zgodnie z pkt 3 ppkt 1) jest obowiązkiem ustawowym, natomiast podanie danych osobowych zgodnie z pkt 3 ppkt 2) jest obowiązkiem umownym. Cofnięcie zgody będzie skutkowało brakiem możliwości wykonywania czynności, objętej zgodą na przetwarzanie danych osobowych.
  9. Podane dane osobowe nie służą do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com